Behandeling

Er zijn verschillende vormen van PH en daardoor manifesteert de aandoening zich bij elke patiënt weer anders. Daarom zal de behandeling per patiënt verschillen. Uw specialist of verpleegkundig specialist kan u uiteraard precies vertellen waarom een bepaalde aanpak voor u de beste is.

Toch is het prettig om zelf inzicht te hebben in de diverse behandelmethoden. Wat zijn de mogelijkheden en wat kunt u ervan verwachten? Het kan zijn dat u één of meerdere medicijnen krijgt voorgeschreven. Naast medicamenteuze behandelingen zijn er voor PH ook verschillende chirurgische ingrepen die onder bepaalde omstandigheden worden toegepast. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende behandelmethoden.

Mogelijke behandelingen

PAH - specifieke medicatie

Afhankelijk van de vorm van PAH kan er behandeld worden met PAH - specifieke medicatie. De medicatie kan in groepen verdeeld worden.

Lees verder

Algemene medicatie

Naast behandeling met PAH - specifieke medicatie kan behandeling met andere medicatie nodig zijn.

Lees verder

Leefregels en adviezen bij PH

Naast behandeling met medicijnen zijn een aantal leefregels en adviezen belangrijk bij Pulmonale Hypertensie.

Lees verder

CTEPH behandeling

Chronische thrombo-embolische pulmonale hypertensie (CTEPH) is een bijzondere vorm van pulmonale hypertensie.

Lees verder

Longtransplantatie

Bij onvoldoende reactie op medicamenteuze behandeling kan de mogelijkheid van een longtransplantatie overwogen worden.

Lees verder

Portopulmonale hypertensie (PoPH)

Portopulmonale hypertensie (PoPH) is een vorm van Pulmonale Hypertensie (PH) die ontstaat bij een ernstige (chronische) leverziekte die gepaard gaat met portale hypertensie.

Lees verder

Revalidatie

Er zijn verschillende vormen van PH en, daardoor manifesteert de aandoening zich bij elke patiënt weer anders. Daarom zal de behandeling per patiënt verschillen.

Lees verder