Revalidatie

Elke patiënt met pulmonale hypertensie ervaart deze aandoening anders en vindt een eigen manier om ermee om te gaan. Het volgen van een revalidatieprogramma kan hierbij helpen, daarom adviseren wij PH patiënten na het stellen van de diagnose om het PH behandelprogramma in Revant medisch specialistisch revalidatiecentrum in Breda te volgen.

Dit revalidatieprogramma richt zich op de verbetering van de kwaliteit van leven waarbij de fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en de longarts u tevens informeren over:

  • Uw aandoening 
  • Uw ademhalingstechniek 
  • Ontspanningsoefeningen 
  • Het omgaan met de gevolgen van pulmonale hypertensie 
  • Energieverdeling (een juiste balans vinden tussen het leveren van inspanning en het nemen van rust) 
  • Een goede dagplanning

Het revalidatieprogramma duurt 10 weken en vindt plaats op dinsdag- en donderdagmiddag van 12.30 tot 15.30 uur in Revant medisch specialistisch revalidatiecentrum in Breda.

Onderzoeksprogramma

Het programma start met een onderzoeksprogramma van 2-3 dagen waarbij uw klachten en mogelijkheden om te revalideren d.m.v. vragenlijsten en lichamelijke testen worden onderzocht. Aan het einde van het onderzoeksprogramma worden de resultaten besproken en een trainingsprogramma op maat opgesteld.

Nazorg

Na afloop van het revalidatieprogramma wordt samen met u gezocht naar een geschikte mogelijkheid om verder te werken aan uw uithoudingsvermogen en spierkracht. Dit is vaak een fitnesscentrum of fysiotherapiepraktijk bij u in de buurt.

Vergoeding

Een behandeling bij Revant wordt altijd vergoed door de zorgverzekering. De zorgverzekeraar vergoed niet alle vervoerskosten, kijk dit goed na in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.